Yangın Kapısı İmalatı İstanbul

Wiki Article

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet engellemek üzere ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan üslup rahatışını keser ve insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Bu doğrultuda mutluluk bile özen veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için makul yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı nasıl hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın bapları tekdüze hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek yürekin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının güzel bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sıhhatli olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının yoklama yangın kapısı edilmesini bağırsakerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yatay Boşaltma bölümlerinin ayrılması: yangın kapısı Tasarruf sahaı rahatlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz ayrıksı bir kompartmanda korumayı Yangın Kapısı lakinçlar.

Peklik Klası: Yangın kapısının metanet sınıfı, yangına karşı ne denli dayanıklı bulunduğunu gösterir.

Yangın Bapsı taban amacı insanoğluın muhatara gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Genellikle biricik bir kanatları vardır ve bu baplar yangın emniyetliği açısından bel kemiği bir engel oluşturur.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak karınin kullanılmaktadırlar.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Pekâlâ yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne denli müddet alevlerin ve tütünın yayılmasını engelliyor?

Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk binanın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, dokumanın tasarruf klası kadar faktörler çarpıcı olmaktadır.

Report this wiki page